Redactieprofs | Code rood? Reizen in je hoofd!
18864
post-template-default,single,single-post,postid-18864,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Code rood? Reizen in je hoofd!

Redactieprofs schrijven wat anderen willen lezen. Maar wat lezen ze zelf eigenlijk graag? Nu de vakantie voor de deur staat, code rood of niet, kunnen ze eindelijk losgaan. In strandstoel, hotelbed of hangmat-in-de-tuin verslindt de gemiddelde prof een partij leesvoer waar je u tegen zegt. Theanne Boer stelde een Redactieprof Vakantie Top Tien samen.

1. Onder de gelovigen van V.S. Naipaul. “Een reisverslag dat een fascinerend en ook een wat sceptisch beeld van de islam geeft in de periode na de Iraanse Revolutie. (Jos Leijen)

2. Twee weken weg van R.C. Sheriff. “In deze herdruk uit de jaren dertig gebeurt welbeschouwd helemaal niks en toch bleef ik aan de pagina’s gekluisterd. Onopgesmukt proza, humor en hartveroverende personages.” (Marleen Kamminga)

3. Denken als een vis van Juul Steyn. “Het handboek voor de roofvisser. Juul neemt je mee in de wereld van de zes belangrijkste roofvissen in Nederland en België. Wie denkt als een vis, vangt meer vis.” (Tom van Velzen)

4. De haas met de amberkleurige ogen van Edmund de Waal. “Ik las eerder zijn Brieven aan Camondo, over een bankiersfamilie die zich vestigt in het Parijs van 1870. En nu ben ik nieuwsgierig naar zijn nieuwe boek.” (Helene de Bruin)

5. Fantoomliefde van Aminatta Forna. “Gevonden in de ruilkast op de camping. Bijzonder boek, goed geschreven!” (Sasja Nicolai)

6. Je leven in één herinnering van Jacky van de Goor. “Alleen die titel al! Die triggert mij dus. De schrijver vroeg aan honderden mensen welke herinnering ze mee zouden nemen na hun overlijden. Wat blijkt: veel dingen waar we ons doorgaans druk over maken, zijn niet de dingen waar het werkelijk om gaat. Eigenlijk wéét je het wel, maar zeker in de vakantieperiode fijn om weer eens bij stil te staan.” (Cindy Gijsbers)

7. Bevroren goud van Cilla & Rolf Börjlind. “Ik begin de vakantie altijd met een thriller die als een mes door de boter snijdt. Hiervoor sla ik eerst de Detective & Thrillergids van Vrij Nederland op voor de recensies. Dit boek is met 5 sterren bekroond vanwege de durf om grote mondiale milieukwesties aan te halen. Dat – tegen een Zweeds decor – is voor mij een garantie voor een geslaagde reis in het hoofd.” (Jeroen van den Nieuwenhuizen)

8. Klifi. Woede in de Republiek Nederland van Adriaan van Dis. “Ik lees graag Van Dis en deze ligt al een tijd te wachten. Ik ben er heel benieuwd naar, dus die gaat mee naar de Bretonse – en bij code rood de Zeeuwse – stranden.” (Theanne Boer)

9. Godenslaap van Erwin Mortier. “Een aanrader van Helene. Volgens de boekwinkelmeneer kan het geen kwaad er een Vlaams-Nederlands woordenboek bij op te slaan. De zinnen zijn lang, maar prachtig. Kan ik mij nu al op verheugen.” (Jeroen van den Nieuwenhuizen)

10. Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili. “Jeroen raadde mij dit boek aan. Hij was weer getipt door Helene, die altijd meerdere boeken parallel leest maar dat terzijde. Als zij dit boek geweldig vinden, is het zeker het proberen waard. ‘Tis inderdaad prachtig én heel dik. Ik hoop er in de vakantie lekker in door te stomen.” (Cindy Gijsbers)

Geen vakliteratuur? Nou… Sasja leest in haar vakantie boeken over de overgang. Want daar gaat haar eigen nieuwste boek over. Het verschijnt in 2022 bij uitgeverij Gopher. En Helene gaat niet op vakantie zonder haar manuscript. Want jawel, zij is co-auteur van het boek Huisarts op recept, dat ze samen met huisarts Marnix van der Leest maakte. “Het wordt een bijzonder boek met dilemma’s uit de spreekkamer. Ook ‘leuk’ voor gewone patiënten. Het verschijnt in september bij Arbeiderspers.”

Redactieprofs wensen iedereen een fijne vakantie met veel leesplezier! 

PS: Niet op vakantie en behoefte aan een tekstschrijver? Er zijn altijd profs beschikbaar! Neem gerust contact op

Theanne Boer
info@theanneboer.nl
Geen reacties

Geef een reactie