Redactieprofs | Verhalen vertellen
17432
post-template-default,single,single-post,postid-17432,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Verhalen vertellen

Verhalen vertellen is de basis van tekstschrijven. Redactieprofs brengen uw verhaal onder woorden.

Er was eens een Redactieprof die tijdens zijn vakantie Bremen aandeed. Op diverse locaties in deze oude Hanzestad vond hij verwijzingen naar de Bremer stadsmuzikanten: de ezel, de hond, de kat en de haan uit het sprookje van de gebroeders Grimm.

Beroemde sprookjes

De taalkundigen Jacob en Wilhelm Grimm verzamelden in het begin van de 19e eeuw Duitse volksverhalen. Ze publiceerden die in twee bundels die verschenen in 1812 en 1814: Kinder- und Hausmärchen. Met onder meer klassiekers zoals Hans en Grietje, Doornroosje, Sneeuwwitje en Roodkapje en Repelsteeltje.

Anders dan bijvoorbeeld Hans Christiaan Andersen bedachten de broers de sprookjes niet zelf. Een groot deel van de verhalen kregen ze toegestuurd door andere verzamelaars, veelal vrouwen uit de hogere kringen. Jacob en Wilhelm Grimm schreven het zo mooi en toegankelijk mogelijk op. Dankzij hen worden de sprookjes ook nu nog (voor)gelezen.

Een verhaal dat begint met een prettig gesprek

Redactieprofs verzamelen ook informatie en maken daar een prettig leesbaar en toegankelijk verhaal van. Een verhaal dat de bedoelingen van de opdrachtgever zo goed mogelijk verwoordt. Een verhaal met een heldere boodschap, gericht op de doelgroep van de opdrachtgever. Een verhaal dat begint met een prettig gesprek.

Meer weten? Neem contact met ons op en we vertellen u graag meer.

Jos Leijen
info@bureauschrijfwerk.nl
Geen reacties

Geef een reactie