Redactieprofs | Redactieprofs helpen bij aanvraag erkenning hoger onderwijs
18711
post-template-default,single,single-post,postid-18711,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Redactieprofs helpen bij aanvraag erkenning hoger onderwijs

Om erkenning te verwerven als nieuwe hogeschool, moest het Centrum voor Leiderschap en Innovatie in het Onderwijs (C-LiON) een aanvraagpakket inleveren bij het ministerie van Onderwijs. C-LiON riep de hulp in van Redactieprofs. Directeur Peter Peene: “Redactieprofs hebben onze teksten snel en accuraat geredigeerd.” C-LiON heeft de erkenning inmiddels op zak.

(C-LiON) leidt onderwijsprofessionals op en traint, begeleidt en adviseert schoolteams en schoolbesturen. Erkenning krijgen als hogeschool (University of Applied Sciences) is een proces van lange adem, vertelt Peene. “Voor ons betekende dat: ruim 5 jaar werken aan de ontwikkeling en uitvoering van een opleiding op masterniveau, heel veel try-outs, en veel metingen en bijstellingen met onze opdrachtgevers en studenten.”

Race tegen de klok

In 2018 gaf de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) een positieve beoordeling af voor de eerste opleiding (MILE), zij het met enkele voorwaarden. Begin mei 2020 werd dit omgezet in een onvoorwaardelijke accreditatie.

Na deze accreditatie begon een race tegen de klok voor een positieve beoordeling van de Inspectie Hoger Onderwijs en overname van die beoordeling door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. “Daar hadden we 6 maanden de tijd voor. Als we dat niet zouden halen, moesten we het hele proces van accreditatie opnieuw doorlopen.”

Professionele hulp

Kort voor de deadline voor het indienen van het aanvraagpakket besloot Peene professionele redactionele hulp in te schakelen. “We waren bedrijfsblind geworden. We hadden onze eigen teksten al zo vaak onder ogen gehad, dat we de leesbaarheid niet meer zelf konden beoordelen en verbeteren.”

Redactieprofs Sasja Nicolaï, Helene de Bruin en Jos Leijen pakten de klus samen op. In enkele dagen namen ze alle teksten onder handen. “Ze hebben onze teksten snel en accuraat geredigeerd”, zegt Peter Peene. “Wat bijzonder opviel: de mensen van Redactieprofs toonden zich heel betrokken bij ons en bij ons werk. Ze maakten de teksten beter leesbaar en ze behielden de ‘tone of voice’ waarin wij ons herkenden.”

C-LiON kreeg op 16 oktober bericht van het ministerie van OCW dat de erkenning is toegekend. Redactieprofs feliciteren directeur Peene met dit resultaat en wensen C-LiON veel succes in de toekomst.

Jos Leijen
info@bureauschrijfwerk.nl
Geen reacties

Geef een reactie