Tweets

Redactieprofs
tel.: 033 - 455 13 10
e-mail: info@redactieprofs.nl

Nieuwsarchief Redactieprofs

Maar zo heb ik het geleerd!

| 0 reacties

Onlangs kreeg ik de drukproef van een magazine waarvoor ik de teksten schrijf. De communicatiemedewerker van het bedrijf had enkele komma’s verwijderd en een zin gewijzigd die met ‘maar’ begon. Gevraagd naar het waarom antwoordde ze: “Zo heb ik het geleerd.” Het kostte me veel moeite om haar te overtuigen dat het ook anders kan […]

> Lees meer

‘Investeren in een goede tekst betaalt zich altijd terug’

| 0 reacties

Eigenlijk wilde ze journalist worden, maar omdat ze de havo afsloot met een gemiddelde net onder de 8, werd ze niet toegelaten tot de hbo-opleiding in Utrecht. Het bleek een gelukkig ongeluk. Jacqueline de Groot-van Dijk besloot om dan maar communicatie te gaan studeren en werd verliefd op het vak.

> Lees meer

| 0 reacties

Redactieprof Jos Leijen schreef de teksten voor het jaarverslag 2016 van woningcorporatie St. Joseph. Communicatiemanager Inge Huisman is enthousiast over de samenwerking.

> Lees meer

Opzienbarende taalontdekkingen

| 0 reacties

Iedereen gebruikt taal, maar hoe werkt het? Taalwetenschappers Sterre Leufkens en Marten van der Meulen vulden een boek met ‘opzienbarende ontdekkingen over taal’.

> Lees meer

‘Dyslexie komt door slecht onderwijs’

| 0 reacties

In 2015 vroeg 15 procent van de leerlingen om een dyslexieverklaring. Volgens hoogleraar Anna Bosman is dat veel te veel. Ze twijfelt zelfs of dyslexie wel bestaat, zei ze onlangs in het AD.

> Lees meer

Redacteuren regiokranten knokken voor kwaliteit

| 0 reacties

De journalisten van de regionale dagbladen van de Telegraaf Media Groep (TMG) vechten voor het behoud van de kwaliteit van hun krant en voor het behoud van hun baan. TMG schrapt 45 formatieplaatsen als onderdeel van een bezuiniging van in totaal 90 miljoen euro.

> Lees meer

Duimpie voor de treitervlogger

| 0 reacties

Ruim 100.000 Nederlanders hebben weer gestemd op het woord van het jaar. Op nummer drie staat ‘Trumpisme’. ‘Pokémonterreur’ staat op twee en met 35% van de stemmen is ‘treitervlogger’ de grote winnaar.

> Lees meer

Stem voor het Woord van het Jaar

| 0 reacties

Ook in 2016 is de Nederlandse taal weer verrijkt met nieuwe woorden. Van Dale selecteerde er een aantal die mogen deelnemen aan de verkiezing tot ‘Woord van het Jaar’. Op woordvanhetjaar.vandale.nl kun je tot 19 december 2016 je stem uitbrengen.

> Lees meer

Penguin 4.0: gevaar voor SEO

| 0 reacties

Google komt binnenkort met een update die het SEO-schrijvers moeilijker gaat maken. Volgens het Belgische technologieplatform ZDNet voert de populaire zoekmachine straks een nieuwe versie van Penguin in.

> Lees meer

De taal van de media

| 0 reacties

Wat maakt een televisie-interview spannend? Hoe kies je de juiste woorden voor het Jeugdjournaal? En hoe gaan de makers van De Speld te werk bij het maken van hun nieuwsparodieën? Onze Taal 10 van 2016 gaat volledig over de taal van de media.

> Lees meer