Redactieprofs | 8 tips voor een blog die gelezen wordt
17730
post-template-default,single,single-post,postid-17730,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

8 tips voor een blog die gelezen wordt

Je wilt een blog schrijven om je website dynamisch te houden. Bezoekers willen nieuwe dingen zien op je site, anders komen ze niet terug. Zeggen de experts. Maar waar moet je het deze keer weer eens over hebben? Het belangrijkste: geef je lezer iets waar hij of zij iets aan heeft. Dat klinkt als een open deur, maar toch vergeten veel bloggers dit.

1. Een genummerde lijst

Genummerde lijsten trekken altijd de aandacht. 10 manieren om klanten te winnen. 6 simpele oplossingen tegen stress, 8 tips voor een blog die gelezen wordt, et cetera. Put uit je eigen expertise om je lezers goede tips te geven.

2. How to

Ik ben goed in tekstschrijven en mondharmonica spelen. Jij hebt je eigen vakkennis. Lezers hebben graag oplossingen. Ben je schilder? Leg je lezers dan uit hoe ze hun kozijn kunnen schilderen zonder zakkers.

3. Vertel een verhaal

Vertel je lezers over iets wat je hebt meegemaakt. Hoe je een probleem voor een klant hebt opgelost. Niet vanuit jouw perspectief en hoe geweldig je bent, maar vanuit de vraag van je klant. Misschien heeft een lezer hetzelfde probleem. En kun jij hem helpen het op te lossen.

4. Maak een serie

Als je veel te vertellen hebt, doe het dan in afleveringen. Bijvoorbeeld: in 6 weken naar een gezonder levenspatroon. Of: Uw tuin in topconditie in 8 stappen. Dan kun je ook nog meegaan met het groeiseizoen.

5. Beschrijf trends

Schrijf over ontwikkelingen in jouw vakgebied. Redactieprofs schrijven regelmatig over taalzaken, nieuwe woorden, dingen die onze aandacht trekken. Elk vakgebied heeft zijn eigen nieuws. Lees blogs van anderen, volg de vakbladen en de onderwerpen liggen voor het oprapen.

6. Vraag het een pro

Interview een expert uit je vakgebied of uit een aanpalende sector. Die heeft vast interessante dingen te vertellen voor je lezers. Die expert zal jouw blog ook weer delen, waardoor je meer bezoekers naar je blog trekt.

7. Vat samen

Maak een samenvatting van interessante blogs over jouw vakgebied. Abonneer je op blogpagina’s van vakgenoten die een originele kijk hebben. Vat kort samen wat ze vertellen en link naar hun blogs. Zo krijgt je lezer in een notendop belangrijke informatie.

8. Geef je mening

Schrijf wat je vindt van een product, wat je denkt over een ontwikkeling in je markt, over nieuws. Onderbouw je mening met argumenten, laat zien dat je over dingen nadenkt. Niet al je lezers zullen het met je eens zijn, maar dat hoeft ook niet. Het zet hen hoe dan ook aan het denken.

Waar voor je geld

Meer lezen? Steve Scott heeft een handzaam boekje geschreven vol met tips voor het schrijven van blogs. Je kunt de Kindle-versie downloaden voor $1,17. Een beste investering. How to write great blogs that engage readers.

Tags:
, ,
Jos Leijen
info@bureauschrijfwerk.nl
Geen reacties

Geef een reactie